Cas & Kas – bitterballen

De bitterballen van Cas & Kas worden steeds bekender. Veel klanten weten ons inmiddels te vinden

Drie jaar geleden opgericht en na vele beurzen en heel veel chefs en ondernemers de producten te laten proeven, krijgen de vegan snacks van Cas & Kas steeds meer voet aan de grond bij horecabedrijven en cateraars. Dat bevestigt ook medeoprichter Kasper Luiten van Cas & Kas: “Vele klanten door het hele land serveren onze producten en we zijn bij alle horecagroothandels verkrijgbaar”.

Op de laatst gehouden horecabeurs Gastvrij Rotterdam stond de stand van Cas & Kas op het veganplein, de plek waar de trends zijn. Vanachter een biertap werden de bitterballen uitgedeeld aan de bezoekers van de beurs. En dat is precies zoals Cas & Kas willen zijn; geen ingewikkelde presentatievormen en alles met een beetje humor, want zo is het ook allemaal begonnen.

Smaak

Cas en Kas is ontstaan vanuit de keuken in een studentenhuis. Samen met studievriend Cas de Weerd begon Luiten in de keuken een ragout te maken op plantaardige basis. Waarom? Omdat zij de wereld een beetje beter wilden maken. Met het verschijnen van het vegetarische product was het merk Cas & Kas ook geboren. Luiten: “We zagen dat mensen steeds meer bezig zijn met verantwoordelijke keuzes maken, maar we vonden ook de bestaande vegan opties nog niet echt overtuigend.” De bitterbal was voor beide studiegenoten bedrijfskunde ook een logische keuze om mee te starten omdat dit product op vrijwel elke horecakaart is terug te vinden. Maar daarmee heb je nog geen goede bitterbal. De weg naar een perfecte bitterbal was er eentje van veel proberen en testen. “Iedere week organiseerde we een vrijdagmiddagborrel waarbij we verschillende varianten bitterballen lieten proeven. We nodigden iedereen uit, van chefs tot hobbykoks en van vleeseter tot vegan. Zo kregen we de meest waardevolle feedback voor het maken ” De producten van Cas & Kas zijn 100% vegan, vrij van palmolie en vrij van soja. Ze hebben een heerlijke krokante korst, smeuïge ragout en draadjesvlees dat niet van echt te onderscheiden is.

Mooie klanten en festivals

Ook wilden de beide ondernemers de bitterbal op een andere manier bij de consument introduceren. Daarom presenteerden zij de bitterbal vanuit een foodtruck op festivals en bij evenementen. Luiten: “We wilden het in alles echt op een andere manier doen.” Inmiddels zijn de bitterballen en kroketten op verschillende plaatsen terug te vinden. Diverse grote en kleine cateraars, dierenparken als Ouwehands en Blijdorp, maar ook op bijvoorbeeld de kantoren van KLM, ABN AMRO en Douwe Egberts wordt er gewerkt met de producten van Cas & Kas. Met hun twee foodtrucks worden inmiddels ook nog eens jaarlijks zo’n 50 festivals afgereisd waaronder Lowlands en Down The Rabbit Hole, Mystic Garden en Boothstock. Bij de verkoop wordt er geen nadruk op gelegd dat het om vegan producten gaat. “Mensen komen een kroketje of een bitterbal halen en die moeten goed smaken. Of iets vegan is of niet is minder interessant, het gaat om de smaak. We communiceren ook niet dat het lactoseproof is en het een halal-product is. Uiteindelijk is het een product wat iedereen kan eten en lekker vindt.”

Uitbreiding

De snacks van Cas & Kas zijn inmiddels bij veel horeca-afnemers en chefs bekend. Stuk voor stuk zijn zij allemaal onder de indruk van de kwaliteit. Reden waarom er achter de schermen hard wordt gewerkt om het assortiment uit te breiden. Luiten: “We zijn hard aan het ontwikkelen en komen binnenkort met nieuwe toffe smaakjes en producten geschikt voor oven en airfryer.”

Benieuwd geworden naar de producten of wil je meer weten over Cas & Kas?

Lees meer

Better-for-you nieuws

 • De vegan-snacks van Cas & Kas

  De bitterballen van Cas & Kas worden steeds bekender. Veel klanten weten ons inmiddels te vinden

  Lees meer
 • A Herbly state of mind

  Herbly’s visie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren met een gezond, duurzaam en gebalanceerde leefstijl.

  Lees meer
 • MingLing

  GET A BITE, BE SURPRISED BY MINGLING PREMIUM MOCHI CAKES

  Lees meer
 • Het Friendship Sports Centre

  Het enige centre ter wereld gebouwd voor mensen met een beperking.

  Lees meer